Page content

Zomer eczeem

Nog een paarden blessure……Zomer eczeem!

Een vaak voorkomend probleem in de lente annex zomer is zomer eczeem bij paarden, er gaan veel theorieën over zomer eczeem….echter er is maar 1 de juiste.

Het wordt vaak gelinkt aan vliegen over ander insecten waardoor het paard een allergische reactie zou geven. Echter eczeem komt van binnen uit.

Als we even naar de chinese geneeskunde kijken dan kunnen we het volgende stellen. Doordat de huid uitdroogt ( en dit gebuurt op de zwakste plekken het eerst)Komt er irritatie op de onder de huid, Jeuk en irritatie. Het paard gaat schuren voor de jeuk en op deze manier komen er korsten op. In de westerse geneeskunde gaan we dan van alles op de korsten smeren zodat het weg gaat, meestal is dit een korte termijn visie. We moeten echter veel dieper terug gaan hoe het ontstaat, Laten we eens kijken hoe dat de huid uitdroogt waardoor de jeuk ontstaat. Het orgaan dat voor de vochtregulatie zorgt is de nier. Als de paarden nier niet in balans is dan kan ook de vochtregulatie niet in balans zijn zodat de huid op sommige plaatsen kan uitdrogen. Aan de andere kant kan er ook te veel hitte in het lichaam aanwezig zijn zodat de huid ook uit kan drogen op sommige plaatsen. Het orgaan wat voor hitte kan zorgen als deze niet in balans is, is de paarden lever. Soms moeten we de twee organen aanpakken, dus de paarden lever en de paarden nier. Dit doen we met chinese kruiden voor paarden, kruiden die uiterst effectief zijn.

    Comment Section

    0 reacties op “Zomer eczeem

    Plaats een reactie


    *


    Phoenix WebsitePhoenix Website