Page content

Paarden maagzweer

De Paarden maagzweer.

De maag van het paard is een gevoelig orgaan. Wordt de maagzuurhuishouding uit evenwicht gebracht, kan het maagslijmvlies beschadigen. Een defect aan het maagslijmvlies kan ontstekingen veroorzaken. Chronische ontstekingen beschadigen de maagwand steeds dieper wat kan resulteren in een maagzweer waarbij de ernst afhankelijk is van de grootte en diepte van de beschadiging en van de hoeveelheid beschadigingen. Factoren die het risico op een maagzweer bij paarden vergroten zijn: voeding, training, stress en veranderingen bij groeiende veulens.

Maagzweren ontstaan door aantasting van het maagslijmvlies. Symptomen van paarden met maagzweren zijn slechte prestatie, eetlust en/of conditie, ook paarden die lusteloos zijn of het krachtvoer slecht eten kunnen last hebben van een maagzweer. Paarden die last hebben van maagzweren worden door de slechte opname van het voer ook vaak mager.
Paarden maagzweren ontstaan bij een zuurgraad (pH) < 4 in de maag. Bij een overproductie van maagzuur is de kans op maagzweren dus groter. Wees voorzichtig met krachtvoer. Chinese kruiden kunnen de maagzweren bij paarden goed oplossen. De combinatie voer verandering en de juiste Chinese kruiden behandeling zorgt voor een goed resultaat. Uiteraard is het voor elk paard verschillend en is geen blauwdruk te geven hoeveel voer er moet worden toegediend.

    Comment Section

    0 reacties op “Paarden maagzweer

    Plaats een reactie


    *


    Phoenix WebsitePhoenix Website