Blessure opsporing

Techniek & Inzicht

Blessure opsporing

Het is belangrijk dat heel het paard bekeken wordt zodat er niks kan ontglippen als het om de oorzaak van een blessure gaat. Vaak wordt het gevolg ontdekt en behandeld, waardoor de blessure blijft bestaan en het paard en de eigenaar niet wordt geholpen. We werken met verschillende technieken. Paarden thermografie is daar 1 van.

 Paarden thermografie is een contactloze onderzoeksmethode waardoor de echte oorzaak van de blessure in beeld gebracht wordt. Oorzaak en gevolg van een blessure wordt nog al eens door elkaar gemixt, waardoor u niet het gewenste resultaat krijgt dan u had verwacht.

Door heel het paarden lichaam thermografisch in beeld te brengen kunnen we de oorzaak en gevolg en alle compensaties die een blessure veroorzaakt onderscheiden. Alleen door goede analyse en het begrijpen van het bewegingsapparaat van het paard kan men tot een beter resultaat komen. Ook door de juiste inzet van de juiste behandel methodes zoals, osteopathie, chiropractie en de juiste revalidatie behalen we goede resultaten.

We brengen het paarden lichaam in beeld d.m.v. 40 thermografische foto’s te nemen, of het nu gaat om een kreupel paard, rugblessure van het paard of andere blessures we brengen altijd heel het paard in beeld. Er kan namelijk niet op 1 foto beoordeeld worden.

Door de juiste behandeling van de ware oorzaak van de blessure kunnen we een juiste behandeling en revalidatie starten zodat we een resultaat gerichte oplossing verkrijgen

Organen

Vaak komt het voor dat de organen niet goed functioneren, verkeerde samenstelling van de voeding, of hormoon huishouding die niet in orde is. Nier en lever problemen of constante hengstigheid.

Oplossingen zijn soms complex of worden over het hoofd gezien.

Hiervoor stellen we organenscan voor.

De organen scan

Hoe werkt Het.

We sturen een gevoelloos signaal door uw paard dat signaal wordt terug opgevangen.

In 5 minuten tijd worden er 11000 punten gemeten.

Zo krijgen we inzicht in het functioneren van alle organen, hoe het is gesteld met de aanmaak van hormonen, mineralen en vitaminen.

Het onderzoek duurt ongeveer 1 uur.


Blijf niet tobben met uw blessure!

Veel toegepast op mijn paard en echt veel vooruitgang.

Sarah, Udenhout

Ik dacht: ik wil zo veel mogelijk weten...... Dat is zeker gelukt.

Frits, Gent

Geweldig, veel geleerd, topie

Anne, Hoorn

Phoenix WebsitePhoenix Website