Total Horse Scan

Solve your Injury

opleiding  'Injury Master'

 

Injury Master 1

Deze opleiding is voor iedereen geschikt met of zonder voor opleiding.....immers iedereen kan leren......
Je kan deze paarden opleiding volgen voor eigen gebruik of voor een paarden business op te starten.


De opleiding Begint met Injury Master 1, hier leer je de basis protocollen van de blessure opsporing met theorie in de ochtend en praktijk in de middag. Het is een jaar opleiding met 9 modules. Je hebt ongeveer 15 uur thuis studie per maand. Er is vanaf sept elke maand een module. Je leert anders naar een paard kijken en die ook te beoordelen. Op het einde van het jaar ben je instaat om de oorzaken van veel blessures te ontdekken. ook krijg je tips en trucs om je eigen zaak te starten .......om een vliegende start te maken.

wilt je meer info klik hier

  • blessure-paard
    blessure-paard
  • IR_14157_1
    IR_14157_1
  • IR_13101
    IR_13101

Injury Master 2

Ook dit is een jaar opleiding. Je leert hier de bevindingen op te lossen met behulp van een aantal technieken en methodes. Ook in de ochtend theorie en in de middag praktijk. Vanaf sept 9 modules en 15 uur per maand thuis studie. Je leert logisch na te denken over oplossingen, gekoppeld aan trainingen. Je leert orgaan functionaliteit te verbeteren enz.

  
Wat houdt blessure opsporing eigenlijk in? (Volgens onze visie).

We gaan geen dierenartsen vervangen, nee in tegen deel. Vaak is de dierenarts al lang langs geweest als ik bij een cliënt langs ga. En heel vaak meerdere dierenartsen. Wat dikwijls gebeurt, is dat het gevolg wordt behandeld in plaats van een oorzaak, waardoor de problemen tijdelijk of niet verdwijnen. In mijn werk nemen soms dierenartsen contact met me op om te weten te komen hoe het in elkaar zit en waar te zoeken.

Ook gebeurt het vaak dat de eigenaren uitgeprocedeerd zijn bij de dierenarts en dan willen ze iets anders.

De blessures waar we dan over praten kunnen van diverse aard zijn, als er acute kreupelheden optreden gebeurt dit in overleg met dierenartsen. De vage blessures komen meestal voort uit spier gerelateerde problemen en bewegingen. We spreken dan over niet goed getrainde paarden of paarden met orgaan problemen. U ziet, we vervangen niets maar voegen alleen maar iets toe.

Als je de opleiding hebt voltooid dan heb je een andere kijk op paarden als het om blessures gaat, nogmaals bij blessures denkt men gelijk aan problemen in de benen. Maar je moet anders gaan denken. Het kan zo lijken dat het paard problemen in de benen heeft maar 80 % van de kreupelheden komen ergens anders vandaan. En laten we nu daar in gespecialiseerd zijn. Niet dat we de benen niet bekijken, we bekijken ze uitvoerig om de locatie van de blessure in het lichaam vast te stellen.

De paardenopleidingInjury Master’ is op deze basis samengesteld, Dus laat je niet van de wijs brengen als het gaat om een blessure. Laat de dierenarts zijn werk doen en samen of alleen lossen we het op.